Geld verdienen als Blogger? Verdien ik aan ditdoetdo?

Bloggers, het zijn er inmiddels aardig wat die allemaal iets willen toevoegen. Of ik daadwerkelijk iets toevoeg laat ik volledig aan jullie over, maar vandaag geef ik wel antwoord op vragen die ik de laatste periode veel heb gekregen. Hoe werkt dat nu als Blogger? Wat zijn de verdiensten? En zonder twijfel de meest gestelde vraag: verdien ík nu eigenlijk aan mijn blog?

Drie jaar geleden heb ik simpelweg een domeinnaam geregistreerd. Quitly simple. Niks moeilijks aan. Intense behoefte om mijn creativiteit de vrije loop te laten zonder ook maar enige illusie te hebben dat dit mijn werk zou kunnen worden. Gewoonweg maar zien waar dit mij zou brengen.

“Geld verdienen als Blogger is echt kei- en keihard werken.”

Ik richtte mij in eerste instantie enkel op beauty, maar kwam al snel tot de ontdekking dat ik steeds persoonlijkere artikelen wilde schrijven. Toen ik merkte dat hier positief op gereageerd werd zag ik dit als win-win. En ik vind het nóg leuker om te mogen doen, en men vindt het om een zeer dubieuze reden leuk mij te volgen. Ik kocht goede materialen om mee te werken, investeerde veel, en mijn hobby leek uit de hand te lopen. In deze periode raakte ik zwanger van Puk, met voor mij een heel logische vervolgstap: schrijven over het moederschap als mama, maar ook zéker als vrouw.

Zo’n zes maanden geleden heb ik mijn blog volledig vernieuwd. De blognaam veranderd naar DITDOETDO, oude artikelen weggemikt, en de hele opzet aangepast naar datgeen wat bij mij past. Het persoonlijke aspect staat nu op de voorgrond, en de andere aspecten vallen daaromheen. Waaronder dus beauty. De naam zegt het al DITDOETDO. Alles wat ik doe, waar ik van hou, en wat mij bezighoudt. Sindsdien voel ik mij veel vrijer om te schrijven daar waar mijn interesse ligt, en voel ik mij een gezegend mens dat jullie dit leuk vinden te lezen.

Veel mensen weten overigens niet hoeveel werk het is om een blog bij te houden. Ik kan je vertellen, het is écht veel werk. Toch denk ik dat wanneer het je passie is, je dit ervoor over hebt. Naast het schrijven van artikelen zit er veel tijd in social media. Met name Instagram. Een dag niet gepost merk ik al direct in mijn bereik, en ja. Dit geeft soms druk. Ik zit niet dagelijks in een of ander hip café, en loop soms een hele dag in mijn pyjama om alles thuis maar voor elkaar te krijgen. Op dit soort dagen ben ik bijna alleen maar bezig met voedingen, slaapjes, wasjes, koken, en tussen de bedrijven door nog wat werken. Na twee van dit soort foto’s hebben jullie dit ook wel gezien. Zelf kan ik heel goed mijn grenzen naleven, maar ik kan mij goed voorstellen dat men hier overspannen van kan raken. Een blog actief bijhouden is dus niet iets wat je er maar even bij doet.

Regelmatig krijg ik vragen van mensen die willen starten met een blog, en vragen hierbij om wat tips en tricks (hoe ze dan bij mij terecht komen, I reeeeaaaaly don’t know). Een veelgemaakte fout is dat gedacht wordt direct te gaan verdienen. Een ideaalbeeld die ver van de realiteit ligt. Misschien klinkt dit wat demotiverend, maar het is wel realistisch. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar mijn ervaring is dat wil je geld verdienen aan je blog je flink wat volgers nodig hebt op social media in combinatie met een:

  1. Hoog engagement (engagement = de betrokkenheid van je volgers die op social media veelal gemeten wordt door het aantal likes en reacties)
  2. Hoog aantal unieke bezoekers op jouw website (unieke bezoekers = Het aantal unieke ‘individuen’ dat een site bezoekt in een bepaalde periode)

Daarnaast heb je nog je investeringen die niet mis zijn. Denk hierbij aan een goede camera, laptop, een video-/fotobewerkingsprogramma, en een snelwerkende website + hosting. Een camera koop ik natuurlijk niet iedere maand, maar het prijskaartje die aan de website hangt komt toch echt iedere maand terug. Serieus geld!

“Materiaal om content over te maken vind ik anders dan salaris.”

Ditdoetdo groeit dagelijks, en dit zie ik terug in mijn belangstelling van opdrachtgevers. Hoe groter je bent, hoe meer belangstelling. Je bent simpelweg interessanter omdat je bereik groter is. Zelf ben ik echt geen grote Blogger, en misschien gaat dit ook nooit komen. Geen idee. Ik werk er in ieder geval wel keihard voor, en mijn plezier hierin is groter dan ooit. That’s what matters for me. Ik zit niet in de fase dat ik factureer aan opdrachtgevers, maar krijg met regelmaat spullen opgestuurd. Dit kan je zien als salaris, maar ik zie dit meer als materiaal om content over te maken. Ik geef overigens enorm veel weg hiervan. Wel wil ik dat het product wat ik promoot voor de volle 100% bij mij past. Zo kreeg ik laatst clips aangeboden waarmee je een doek vast kan zetten over de kinderwagenbak (zodat je kindje niet direct in de zon ligt). Prachtige leren clips, maar heb je enig idee hóe warm het wordt in zo’n kinderwagenbak? Zelfs wanneer je een hydrofiele doek gebruikt! Dit neem ik dan ook zeker niet aan.

Kortom, geld verdienen met je blog is niet vanzelfsprekend. Je moet er keihard voor werken, en er nooit vanuit gaan dan je hiervan kan leven. Een blog starten uit passie is een veel beter idee!

 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk:

De extreme wereld waarin ik mijzelf verloor #part1

Ben ik te simpel voor het perfecte leven?

Dit zijn onze 4 opvoedpijlers

Join the List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Latest from Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue