Mijn uiterlijk matcht niet met hoe ik mij voel: “Ik liep keer op keer huilend door de stad”

Gek eigenlijk hoe je in de loop der jaren kan veranderen. Of dit nu het moederschap is, het verleggen van financiële prioriteiten, of dat je nou eenmaal een rugzakje hebt en dit bijdraagt aan. Opeens kan je tot de ontdekking komen dat je qua uiterlijk helemaal niet meer uitstraalt ten opzichte van hoe je je voelt. Vandaag een persoonlijke blog, want dit is precies hoe ik mij voel. Uiterlijk en innerlijk matchen al jaren niet, en daar wil ik nu wat aan doen.

De laatste jaren namen wij achter elkaar de achtbaan waarin tien kurkentrekkers verwerkt zaten, en dertig keer over de kop gingen. Twee keer verhuizen, een nieuwe baan, het starten van de blog, en in deze jaren twee prachtige meisjes ter wereld mogen brengen is een absolute verrijking. Vrij logisch dat ik mijzelf wat naar de achtergrond schoof denk ik. Inmiddels is Puk twee, en Fien bijna één jaar. Voor mij het moment weer wat meer prioriteit aan mijzelf te hechten. Zo ben ik recent begonnen met een gezonder voedingspatroon, zorg ik beter voor mijzelf, en wil ik qua uiterlijk uitstralen hoe ik mij voel. Nu ik dit typ realiseer ik mij dat ik mijzelf echt wel een soort van kwijtgeraakt ben in de drukte. Er was altijd wel iets belangrijker dan mijzelf, en ook financieel gezien had ik niets voor mijzelf over. De reden vind ik volledig te verklaren: alleen maar uit liefde voor alles wat mijn aandacht nodig had, en wilde geven. Toch, jezelf verliezen hierin voelt best intens. De keren dat ik huilend door de stad liep weet ik nog goed te benoemen. Ik had geen zak voor mijzelf over, en áls ik wat zou kopen, wát dan?

Combinaties als print op print, colourblocking, of een mooie pet. Dit was nooit aan mij besteed. Ik hield het liever veilig. Nog altijd ben ik geen ‘fashionqueen’, maar uitstralen hoe ik mij voel is wél aan mij besteed. Of dit nu onder de recente mode valt zou mij werkelijk waar een worst wezen. Verschillende stylen, durven, en lak hebben aan wat een ander denkt. Vroeger zou ik mij daar druk om maken. In tegenstelling tot nu.

Zo broedde ik al maanden op een ander kapsel. Een bob, een andere kleur, whatever. Het moest anders. Niet enkel voor de verandering, maar ook als statement voor mijzelf. Een mooie lange bob, rigoureus de lange lokken eraf. Gelukkig was daar mijn realistische kapster. “Niet doen Do, dat wordt een grote massa”. Oké, wat dan?

Dit is het dus geworden. Ik ben er blij mee! Voor een ieder ander is dit misschien een kleine verandering, en dat is het natuurlijk ook. Voor mijzelf is het niet alleen bewustwording meer prioriteit aan mijzelf te willen blijven hechten, maar ook het gewoon doen. Een statement voor mijzelf ofzo. Straal uit hoe je je voelt, wees creatief, en blijf altijd jezelf. Wat een ander ook zegt, wat de mode ook zegt, en respecteer dat de prioriteiten soms ergens anders liggen. Een volledig nieuwe garderobe is natuurlijk niet realistisch binnen een maand, maar er valt wel een begin te maken. Zo heb ik ook een start gemaakt met dit heerlijke jurkje. Het ontdekken van jezelf in deze zin is toch ook weer een leuk proces. Nu de uitvoering nog.

Herkennen jullie dit? Hoe gingen jullie hiermee om?

Dit vind je misschien ook leuk te lezen:
Praatje borstvoeding (en mijn frustratie daarachter)
Geld verdienen als blogger? Verdien ik aan ditdoetdo?
Maakt mij dit hypocriet?

Join the List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Latest from Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue