Mijn ‘haargeheimen’ van nu


Steeds vaker krijg ik vragen over hoe ik mijn haar verzorg. Hoe kan het dat mijn haar zo glanst terwijl het toch echt wel in aanraking komt met flinke hitte. Welke routine zit hierachter? Dit artikel is op geen enkele manier gesponsord, maar ik wil jullie graag behoeden voor mijn ‘fouten’ in het verleden, het geven van wat tips & tricks, en daarbij een aantal prachtige pareltjes met jullie delen. Ready? Gaan we!

Laat ik beginnen te zeggen dat mijn haar enorm dik is. Dit zijn genen, het zit echt in de familie. Dat is iets waar ik over het algemeen blij mee ben, maar ik met grote regelmaat ook vervloek. Dik, en ook nog eens heel veel haar klinkt als de ideale situatie. Ik ben ook zeker niet ontevreden, maar er zitten ook nadelen aan. Net als een ieder ander kan ik niet ieder model haar hebben. Een bobline bijvoorbeeld. Dit wordt één grote, dikke massa. Maar goed, wie krullen heeft wil stijl haar, en andersom. Het is eigenlijk nooit goed, en ik heb mij een soort van neergelegd dat een bobline gewoon niks voor mij is. Daarnaast neemt mijn haar echt wel veel tijd in beslag. Even een krul erin gooien, even de pluis eruit stijlen? Forget it. In combinatie met wassen ben ik gewoon dik vijfenzeventig minuten bezig. Gelukkig wordt mijn haar niet heel snel vet, maar twee keer per week zit je al snel aan. Reken maar uit. Een wasbeurt moet ik dus echt inplannen.

Mijn routine

Stap 1
Allereerst was ik mijn haar met L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Clay Shampoo. Speciaal voor haar dat neigt vet te worden. Dit is niet het geval, maar aangezien ik zo min mogelijk wil wassen werkt dit voor mij. Ik ben als de dood dat deze shampoo eruit gaat, en heb vaak nog vijf a zes flessen op voorraad. Ook gebruik ik de conditioner van deze lijn. Enkel voor in de punten, en dan kam ik (met dat de conditioner erin Brush & Style - BaBylisszit) mijn haar direct door. Niks spannends, maar doe ik dit niet? Ai, ai, ai. Niet best.

Stap 2
Eenmaal uit de douche moet ik snel aan de slag aangezien mijn pony anders niet meer te temmen is. Zodra ik de boel uitgekamd heb föhn ik enkel mijn pony met de Babyliss Brush & Style type AS130E zelfroterende föhnborstel. Ben je niet handig met een losse borstel en föhn? No problem, wees slim en combineer ze gewoon 😉 Scheelt een hoop getier, irritatie en spierpijn. De rest van mijn haar föhn ik met een gewone föhn. Recht toe, recht aan. Waar ik hierbij wel op let is dat ik het tussentijds regelmatig doorkam. Dit versnelt het droogproces is mijn ervaring.

CHI G2 StijltangStap 3
Nu mijn haar droog is, is de boel ontploft. Droog, pluizig. Eigenlijk alles behalve datgeen wat je wil bereiken. De volgende stap is dan ook cruciaal. Niet enkel de handeling zelf, maar juist waarmee. Ik moet wel bekennen dat ik een belangrijke stap oversla: het beschermen van het haar. Mijn haar is sterk, kan enorm veel hebben, maar als ik olie gebruik vóór het stijlen wordt het een vette ellende. Wat het verschil is? No clue, maar het werkt voor mij.

Dus, nu is het de beurt aan de stijltang. Een CHI stijltang. Voor mij geen andere meer. Een rib uit mijn lijf die ik nog altijd mis, maar hij is het iedere cent waard. In het verleden heb ik veel tangen geprobeerd. Ook dure, maar ze halen het bij lange na niet bij een CHI tang. Eén met een gouden randje die snel werkt, secuur werkt, en mijn haar als geen ander laat glanzen.

Stap 4
Ik voed mijn haar met een klein beetje (!) CHI haarolie. Absolute meerwaarde, maar er zullen vast meer fijne oliën op de markt zijn. So far vind ik dit wel de fijnste aangezien deze echt ín je haar trekt, en er niet vettig bovenop ligt. Dit gebruik ik dan enkel voor de punten.

Stap 5
De laatste stap heeft alles te maken met het behouden van. Simpelweg een beetje Wella Ultra Sterk haarlak op de aanzet. Het is goedkoop én het werkt. Best of both worlds. Natuurlijk blijft het beter zitten, maar door de haarlak wordt mijn haar ook minder snel vet. De lengtes ontzie ik vaak in deze stap, en pak ik enkel de aanzet. Om de wasbeurten wat te overbruggen kan je eventueel wat droogshampoo gebruiken. Persoonlijk vind ik Batiste Extra Volume droogshampoo erg fijn.

Ik hoop dat er tips voor jou tussen zitten, en misschien heb ik jou zelfs wel een beetje kunnen helpen aan fijne producten. Wil jij jouw pareltjes/tips/tricks ook delen? Vind ik leuk 🙂 Check even mijn Instagrampagina, of drop een comment onder dit artikel!

Join the List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Latest from Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue