De privacy van kinderen op social media

Jullie zien niet alles van Puk en Fien. Niet omdat dit geen heerlijke momentjes zijn om te delen, of omdat de foto niet tof is, maar omdat ik niet alles van de meisjes op social media wil gooien. In deze blog geef ik je een kijkje in wat ik wel en niet wil laten zien, en wat de reden daarvan is.

Laat ik beginnen met dat ik respecteer dat iedereen het op zijn of haar manier doet. Mijn manier is misschien niet dé manier, maar wel mijn manier. Er is geen goed of fout. Zo doet iedereen het voor zich, en mag gelukkig dit iedereen voor zichzelf bepalen. Dit artikel is dus geen wijzende vinger. Laat dat voorop staan.

Natuurlijk, ik vind het heerlijk om leuke momenten te delen. Toch zie ik naast de leuke kant, ook gevaren in van social media. Het is niet niks. De tijd van een fotoboek in de kast hebben liggen, en zelf bepalen wie deze ziet is grotendeels voorbij. Je kan je account op privé zetten, maar ben je er dan mee? Weet je dan zeker dat de foto’s ‘intern’ blijven?

Foto’s waarop de kids enkel een luier aan hebben plaats ik nooit, en zelfs in een romper voelt al niet goed. Dit klinkt allemaal wat zwaar, en dat is het misschien ook. Toch voelt dit voor ons goed zo. Zij hebben niet gevraagd om mijn blog. Mijn blog werd steeds persoonlijker, en mijn gezin is daarin meegegroeid. Ik ben onwijs trots op ze, en laat dit ook graag zien. Enkel dan wel binnen onze grenzen. Grenzen die voor de een misschien veel verder liggen, en voor de ander al grensoverschrijdend is. Zolang je als ouder maar bewust bent van wat je deelt.

Struggelen meer moeders hiermee? Of ben ik een vreemde eend in de bijt?

Join the List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Latest from Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue