Hoe kies je nu eigenlijk een kindermatras? Dit is mijn beste tip!

Jouw kindje gaat naar een groter bed. Dan komt de keuze: welk matras kies je nu? We willen allemaal het beste voor ons kindje, maar wat is dat precies? Hoe weet je nu welke soorten materialen er zijn, en op welke manier moet je rekening houden met ventilatie? Moeilijke vragen waar wij, tot voorkort, niets vanaf wisten. Onze ervaring is dat een goed matras een wezenlijk verschil kan maken met een goede nachtrust ja of nee. Natuurlijk hangt dit met heel veel andere factoren samen, maar hier heb je directe invloed op. Vandaag deel ik misschien wel mijn beste tip.

Daar waar Fien met haar 14 maanden nog heerlijk in haar ledikant slaapt, was Puk met haar 2,5 jaar echt toe aan een groter bed. Ze sliep licht, werd veel wakker, en de beweegruimte werd simpelweg minder. Nadat Puk geboren was werd ik alweer vrij snel zwanger. Geweldig mooi natuurlijk, het was immers altijd al onze wens. Dit betekende wel dat er veel spullen dubbel gekocht moesten worden. Met alle liefde! Zo hadden wij twee ledikanten, en dus ook twee matrassen. De bedden zelf komen van Marktplaats, maar op de matrassen zelf hebben wij nooit bezuinigd. Voor ons een van de belangrijkste aankopen voor de kinderen. Ook nu Puk een groter bed heeft.

Oké, de ‘kleine’ gaat dus over van een ledikant naar een groter bed. Nu is de vraag voor welk matras kies je? De keuze van aanbieders is reuze, maar waar haal je de kennis vandaan? Ik ben eerlijk gezegd maar gewoon gaan Googlen. Vaak het eerste wat je dan doet toch? Al surfend kwam ik uit bij Chris Nederhorst van onder andere www.slaapkindjeslaap.nl. Een website vol nuttige informatie over waar je op kan letten bij aanschaf, de materiaalsoorten en de kenmerken daarbij, maar ook wanneer er allergieën spelen of hoe de overstap te maken naar een groter bed. Een wereld apart de matrassenwereld, en ik ben blij dat wij de keuze zo bewust hebben kunnen maken. Ik hoor regelmatig dat ouders maar gewoon een matras kopen zonder echt research te doen. Kinderen zijn in de groei, hebben hun nachtrust nodig als geen ander, en ik ben er ook echt van overtuigd dat dit kan bijdragen aan de kwaliteit van slaap.

Schadelijke stoffen in baby- en kindermatrassen?!
Waar ik persoonlijk echt zwaar van schrok is dat er in baby- en kindermatrassen schadelijke stoffen kunnen zitten. Nu denk ik dat dat in heel veel zit waar jij en ik geen weet van hebben, maar een matras waar je kindje op ligt? Moet je toch niet aan denken? Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Voor welke producten hebben wij gekozen?
Terug naar het matras van Puk. Zeker niet de goedkoopste, en de toebehoren zijn ook echt pittig. Toch komen precies dezelfde producten er ook voor Fien. Even afhankelijk wat haar persoonlijke behoeften zijn natuurlijk betreft temperatuur ed. Kijk overigens wel áltijd naar de behoefte van jouw kindje. Ieder materiaal, matras of toebehoren hebben allemaal hun eigen kenmerken. Ga er dus niet standaard vanuit dat onze keuze, ook jullie beste keuze is!

Puk slaapt op het matras Prima Donna van Royal Health Foam. We hebben direct een groot matras aangeschaft zodat ze hier lang mee kan doen. Haar volgende matras wordt hopelijk pas een tweepersoons, maar dat ligt nog ver in de toekomst. Om het matras te beschermen hebben wij gekozen voor de onderdeken van Swissa. Mochten er in de toekomst ongelukjes zijn, is wassen een eitje én blijft het matras schoon. Dit draagt natuurlijk alleen maar bij aan de houdbaarheid van het matras. Betreft het dekbed hebben wij wederom voor Swissa gekozen. Stuk voor stuk producten die niet alleen kwalitatief erg goed vinden, maar waar ook is gedacht aan gebruiksgemak.

Hoe gaan jullie om met de aanschaf van zo’n belangrijk product?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking, maar oprechtheid staat voorop. Anders had ik de spullen ten eerste niet aangenomen, en laat ik al helemaal niet onze dochter erop slapen. Daarnaast is Chris (van SlaapKindjeSlaap en Royal Health Foam) ook zeker geen voorstander om op voorhand al een positieve review af te spreken.

Join the List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Latest from Instagram

Copyright © 2021 · Theme by 17th Avenue