Van baby naar peuterkamer: een binnenkijkert


Vintage, rotan, stoer, lieflijk: tal van stylen die je kan hanteren in een kinder- of babykamer. Heel eerlijk? Bij ons is het vanalles bij elkaar. Ik ben geen interieurblogger, vind het leuk om mij mee bezig te houden maar verstand ervan? Zero. Ik heb mij totaal niet bezig gehouden met het hanteren van één specifieke style, en as final blijkt alles te kloppen. Het is echt de kamer van Puk. Vandaag een om-de-hoek-kijkerd, en misschien haal je er wel ideeën uit?

Een kamer moet voor mij in balans zijn. Call it OCD, ik zeg eerder rust in een ruimte waar de kleine slaapt, eventueel wat speelt, en wat vooral als ruimte moet voelen waarin ze zich kunnen terugtrekken. Zelf ben ik erg gevoelig voor omgevingsfactoren, en ik kan mij niet voorstellen dat überhaupt ook maar iemand blij wordt van kleuren tegenstrijdig in de kleurencirkel. Of enige disbalans daarin. Niet alleen kleuren, maar ook materialen. Wij kozen voor zwart, creme, vintage roze, en een beetje rotan. That’s it.

De zwarte kast is altijd doorgegaan voor commode, en heeft al tig kleuren gehad. It’s just an Ikea, maar volstaat aan alle kanten. Wij zijn allebei lang, en een iets hogere commode is dan ook comfortabeler. Weet die kast veel dat die als commode fungeert! Wat werk, dat werkt right? Ditmaal een verfje matzwart. Volgens mij hebben ze dit model nu ook standaard in het zwart. Met een tikkel bruin erdoor (de welbekende zwart/bruin kleur van de Ikea), wat het wel minder mooi maakt vind ik persoonlijk.

Het kledingrek had ik al tijden op het oog, alleen twijfelde ik wel erg met een dichte kast. Dit is natuurlijk wel stofgevoelig, maar uiteindelijk ben ik toch over stag gegaan. Soms haal ik er mijn vinger langs, en mag ik er echt wel wat vaker een stofdoek overheen halen. Praktisch minder, maar het past wel in het geheel vind ik. Dan mezelf maar wat vaker toespreken….. De zwart gestreepte hangers komen van Loods5, en de zwart metalen van de Kwantum. Don’t worry. Onderaan dit artikel benoem ik stuk voor stuk waar de artikelen van zijn.

Boven de commode hangt dit megatoffe wandkleed. Als je geluk hebt hebben ze hem nog, maar ik betwijfel het 😉 Kwantum is sowieso één van mijn favoriete zaken qua interieur. Zeer betaalbaar, en echt leuk spul. Het wandkleed kostte € 25,-.


Deze lamp vind ik zó tof. Het zwarte stoere, maar lieflijk door het materiaal. De lamp zelf hebben wij wel vervangen voor een bewerkte variant. Hierdoor wordt de lichtspeling toch net wat speelser. Wederom van de Kwantum. Jeetje, je zou zeggen dat ik aandelen heb, maar nee. Nada. Gewoon mijn winkel 🙂

De kamer van Fien gaan wij over een aantal weken aanpakken. Hebben jullie leuke ideeën? Please say yes. Vind ik leuk te zien, en geeft mij ook zeker weer inspiratie!

Nog even op een rij waar ik alle spullen aangeschaft heb:
Kledingrek en rotan spiegel: Xenos
Mand: Kwantum
Verschoonhoes en wolkenkussens: Ma-ciel Kidslifestyle (ad)
Kledinghanger zwart/wit: Loods
Kledinghanger zwart egaal: Kwantum
Behang: Kwantum
Bed: Kinderbedspecialist (ad)
Matras Prima Donna, dekbed Swissa, onderdeken Swissa: Royal Health Foam (ad)
Wobbelboard: Kidsdeco.nl
Konijn knuffel: Ronald McDonald Kinderfonds
Dekbedovertrek: Hema

Join the List

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Latest from Instagram

Copyright © 2021 · Theme by 17th Avenue