Misschien ben ik te simpel voor het ‘perfecte leven’

Het lijkt wel of alles niet groot genoeg, niet luxe genoeg, of niet vaak genoeg kan. Het plaatje op Instagram wordt soms als perfect neergezet, maar waar sta ik dan? Ben ik nou zo’n primi-moeke aan het worden, of komt de standaard steeds hoger te liggen? Vandaag gewoon even een lekker kladblokje volgeschreven hierover. “ Simplicity has always been the essence of good taste

Misschien word ik inmiddels wel een oude tang met mijn bijna dertigverhaal, en ben ík degene die niet meegaat met ‘de tijd’? Maar jongens serious? Waar is de tijd gebleven dat het niet altijd even groots aangepakt hoeft te worden? Een taart bij de Hema? Nee joh, we laten ‘m ‘designen’ met tachtig kleuren glitters en 7 smaken fondant. Een kinderfeestje met zakjes chips, spekjes, en siroop? Ben je gek, een unicorntheme met levensgrote unicorns, real life feeën, en hapjes waar zelfs jij en ik nooit aan toe komen.

Vlak mij niet uit hoor. Ik hou ook van luxe, mooie kleding, sieraden, lekker eten, en niet op alles te hoeven letten. Gelukkig hoeven wij dat ook niet. We wonen onwijs fijn, mogen absoluut niet klagen betreft inkomen, doen zat leuke dingen, kunnen de meisjes alles geven wat ze nodig hebben, en eerlijk is eerlijk.. Ook vaak datgeen wat ze eigenlijk niet nodig hebben, maar gewoon erg leuk is.

Misschien vallen mij ‘de-bodemloze-put-dingen’ juist op omdat ik hou van de kleine, simpele momenten. Momenten die niet altijd bergen geld hoeven te kosten, en die tegelijkertijd onwijs waardevol zijn.

Nog voordat Puk & Fien er waren hebben wij een reis door Thailand gemaakt. Fan-tas-tisch. Deze vakantie had een opbouw qua luxe. We begonnen bij het meest primitieve (andersom zou natuurlijk een ware flater worden). Er stond een bed, een ranzige douche, en kakkerlakken die van hot naar her trippelden. Als ik dit vooraf had geweten hadden we toch echt voor een andere optie gekozen, maar het verloop was wel heel tof. De laatste week belandden wij in zo’n belachelijk mooi strandhuisje op Koh Lipe. Zo een die alleen in je dromen voorbij komt. De luxe was heerlijk, maar mijn mooiste herinnering voor die reis ligt toch aan het begin van de trip. Een minuscuul, klam hutje aan de River Kwai, een douche bestaande uit enkel koud water, je poep die direct in het water belandde, voer uit warmhoudbakken die de reis van anderhalf uur nauwelijks had overleefd, voetjes in het water, zonsondergang, Chang (Thais biertje) erbij, en verder enkel en alleen maar aandacht voor elkaar.. Wát een rijkdom.

Mooie herinneringen hoeven dus niet altijd veel geld te kosten. Een mooie les destijds voor ons, en hopelijk ook iets om aan de meisjes door te geven. Eenvoud siert.

Wat vind jij/vinden jullie extra belangrijk om door te geven aan de kids?

Join the List

Comments

  1. Tante Marg (nog geen mommy hierzo) is het helemaal met je eens. In de stad hier hangt zo’n spreuk, alles van waarde is weerloos. 1 van de spreuken die in me opkomt als ik jouw blog lees. Het zijn die kleine dingen die veel belangrijker zijn.

  2. ik vind soms ook dat mensen soms een beetje ‘doordraven’ waarom niet bij een speciale leeftijd zoals 1 , 4 ,12 ,16, 18 jr bijvoorbeeld ‘groots’ aanpakken. Zodat ze een beetje het gevoel krijgen dat het bijzonder is een mooie grote unicorn taart bijvoorbeeld. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. liefs Gerrie

  3. Onze kinderen zijn inmiddels 17, 15 en 12 en Instagram bestond nog niet toen zij klein waren. Misschien maar goed ook… Zij hebben nooit thema verjaardagen gehad met prachtige sweet tables. 1 jaar heb ik voor alle 3 een mooie taart laten maken door een taartenmaakster die ik volgde op Facebook (of mss was het nog Hyves toen). Alle andere keren was het gewoon een taart van de plaatselijke bakker, Hema of eentje die ik zelf had gemaakt. Ik geloof niet dat ze er minder leuke verjaardagen door gehad hebben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Latest from Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue