Afvallen na de zwangerschap: mission impossible?

Na de bevalling hijst de een zich zo weer in haar skinny jeans, terwijl de ander de grootste moeite doet weer in ‘shape’ te komen. Die zwangerschapskilo’s kunnen aardig hardnekkig zijn. Nou, ik kan je vertellen dat ik na 14 maanden ‘nogsteeds’ niet in shape ben, mijn borsten slappe zakjes zijn, en mijn kont lekker aan de dril.. Nu Fien wat groter wordt krijg ik weer wat meer ruimte voor mijzelf, en besef ik mij maar al te goed dat de levensstijl die ik had echt niet gezond is.

Eerlijk gezegd heb ik de neiging veel woorden tussen haakjes te schrijven, want volgens mij zijn de woorden ‘nogsteeds’ of ‘in shape’ voor iedereen anders in te vullen. Fit voelen na een periode van dragen vind ik een mooiere verwoording. Dit kan met een paar kilo meer ook prima. Net waar je je goed bij voelt. Natuurlijk is een gezonde levensstijl belangrijk, maar ik koos ervoor mijzelf geen druk op te leggen. Eigenlijk zie ik nu pas in hoe ongezond ik leefde. Een dik jaar later.

Na zowel de bevalling van Puk als de bevalling van Fien zat ik snel weer op mijn oude gewicht. Ik nam geen tijd om te eten dus vlogen de kilo’s eraf. Niet gezond natuurlijk. Echter betrapte ik mijzelf er de laatste maanden steeds vaker (lees: bijna iedere avond) op voornamelijk in de avond te eten. Wanneer de meisjes op bed lagen kreeg ik pas trek omdat ik toen eigenlijk pas bewust was van mijn eigen trekgevoel. Overdag had ik daar simpelweg weinig oog voor. Dusja, wat ga je dan doen? Dan komen de toastjes, kaasbroodjes, en vette zooi op tafel..

Mondjesmaat kwam ik aan, maar wat ik daarin veel belangrijker vind is dat ik mij ab-so-luut niet fit voelde. Of eigenlijk voel. Sporten heb ik nog geen een keer gedaan na de bevalling van Fien. To be honest, het matje waarop ik buikspieroefeningen wilde doen na de bevalling van Puk zit zelfs nog in plastic verpakt. Daar komt nu verandering in. Hoe lastig ik het ook vind, ik ga mijzelf naar de sportschool slepen. Ik heb er geen ruk zin in, maar aan de andere kant kijk ik er juist naar uit om het luie zweet kwijt te raken. Helaas mag ik alleen nog wat cardio’en omdat ik met mijn bekken aan het klooien ben, maar daar ben ik al wel erg blij mee.

Daarnaast heb ik vorige week mijn eetpatroon aangepast. Overdag eten, en dat gesnack laten. Het lijkt heel simpel, maar als je eenmaal in het ritme van snacken zit is het best lastig dit om te gooien. Hoe ik tot punt gekomen ben is een lang proces geweest. Het ene moment was ik volledig klaar met gesnaai, maar zodra de meisjes op bed lagen gunde ik mijzelf een overload aan koolhydraten. Je begrijpt dat dit natuurlijk op geen enkele manier meer verbrand wordt, aangezien ik twee uur later op een oor zou liggen. Goed, lekker is het wel. Met een vol buikje naar bed. Nu probeer ik koolhydraten juist meer te laten staan, en de eiwitten omhoog te gooien. Overdag, niet in de avond 😉

Nu is het tijd mijzelf terug te vinden. Niet met als doel het ‘perfecte’ lichaam te creëren, maar door bewuste en gezonde keuzes te maken. Een keer pizza? Gewoon doen! De dagen daarna weer rustig aan, en er is niets aan de hand. Jullie kennen mij inmiddels goed genoeg om te weten dat ik teveel van het Bourgondische leven hou om alles te laten staan. Niet meer hijgend bovenaan de trap, maar goed zweten tijdens een sportsessie en meer spiermassa kweken. Fit voelen! Dit zeg ik nu overigens wel heel stoer, maar bij mij is het vaak alles of niets. Die tussenweg zou fijn zijn.. Gezond leven, maar mijzelf ook iets gunnen wat misschien niet helemaal in het rijtje past. We gaan het zien..

Wat is jouw manier geweest om je weer fit te voelen na de zwangerschap(pen)? Tips zijn fijn!

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Zo kwam ik erachter zwanger te zijn

Praatje borstvoeding (en mijn frustratie daarachter)

Mijn ‘haargeheimen’ van nu

Join the List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Latest from Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue